Бородянка | Бородянский интернет портал | b-ka
borodyanochka

  


Єдина Країна | Единая СтранаРегистрация | Вход | Выход | Мой профиль | Вы вошли как: Гость+ Добавить объявления
Бородянка
Бородянский район
Объявления
Форум Бородянки
Фотографии Бородянки
Фотографии Бородянского районаВидео БородянкиКарта Бородянки
Погода
Авторизация
Реклама







Разное

Погода в Бородянке


Радио b-ka
www.radiobells.com #radiobells_script_hash

лучшие сериалы
Новости

Новости мира

Планшет iPad Pro в базовой комплектации получит ценник в 799 долларов.

Apple будет продавать новый планшет iPad Pro с 32 Гб памяти в базовой комплектации за 799 долларов, а более продвинутые версии с большим объемом памяти...читать далее...




Швейцарский пилот и изобретатель Ив Росси пролетел над Дубаем на спроектированном собственными руками реактивном ранце-крыле Jet Man. Удивительный полет молодой человек совершил со своим напарником Венсом Реффетом.

Двенад...читать далее...




Новости спорта

Где смотреть Реал - Шахтер? СПОРТ bigmir)net рассказывает, кто в показывает матч Лиги чемпионов Реал Мадрид - Шахтер в Украине

Донецкий Шахтер 15 сентября сыграет свой первый матч групповой стадии Лиги чемпионов сезона-2015/...читать далее...




Днепропетровский "Днепр" подал заявку на участие в групповом этапе Лиги Европы сезона 2015-2016 годов, которая включает в себя 30 игроков, сообщает УНН со ссылкой на сайт УЕФА.

В список попали все н...читать далее...




Реклама
Главная » 2015 » Март » 29 » ПІДСУМКИ РОБОТИ ФРАКЦІЇ «САМОПОМІЧ» ЗА СТО ДНІВ У РАДІ
18:17
ПІДСУМКИ РОБОТИ ФРАКЦІЇ «САМОПОМІЧ» ЗА СТО ДНІВ У РАДІ
Депутати Об’єднання «Самопоміч», обрані вперше до Верховної Ради, прозвітувати про свої досягнення за перші три місяці роботи.

Боротьба з корупцією
1. Поставили бар’єри для законопроектів, здатних легалізувати корупційні схеми. Комітет з питань протидії та запобігання з корупцією ретельно перевіряє кожен законопроект на наявність корупційних ризиків. У разі їх виявлення – повертає законопроекти авторам.
2. Створили сильне антикорупційне законодавство. Дозволили конфісковувати у топ-посадовців майно, походження якого вони не можуть пояснити, а також арештовувати за 24 години до рішення суду підозрюваного у корупції чиновника.
3. Ухвалили закони необхідні для запуску роботи антикорупційного бюро. Заборонили працювати в бюро людям, які в минулому відповідали за боротьбу з корупцією і провалили це завдання.
4. Добилися відставки генерального прокурора, який саботував розслідування резонансних корупційних злочинів режиму Януковича.
5. Розробили законопроект, який у разі ухвалення дозволить привести на посаду генпрокурора, людину незалежну від політичного впливу президента і парламенту.
Оборонна сфера
1. Збільшили оборонний бюджет. Цьогоріч на потреби армії передбачено понад 80 млрд грн. Цього вдалося досягти, зокрема, спрямувавши у бюджет традиційно недоторканні кошти олігархів.
2. З колегами по коаліції внесли зміни до Закону України «Про основи національної безпеки України», скасувавши позаблоковий статус України.
3. Змусили уряд запровадити режим надзвичайної ситуації і посилити безпекові заходи у містах.
4. Домоглися на рівні парламенту визнати Росію державою-агресором.
5. Залучили закордонних експертів до розробки закону про державно-публічне партнерство, який дасть змогу отримати інвестиції для розвитку держоборонпрому.
6. Готуємо до реєстрації законопроект, який дасть змогу від кількісних показників в обороноздатності переходити до якісних. Він спрямований на те, щоб посилити мотивацію військовослужбовців, а також дати змогу людям, які не хочуть воювати, проходити альтернативну службу або вносити спеціальні внески замість її проходження.
Фінансово-економічна сфера
1. Знайшли 100 млрд грн, не врахованих у проекті бюджету, що дорівнює 20% кошторису країни. Зокрема 10 млрд грн — від продажу ліцензій на 3G, близько 40 млрдгрн – від податку на надра та прибутку з виплати дивідендів компанією «Укргазвидобування».
2. Змінили правила нарахування єдиного соціального внеску, розробивши і добившись ухвалення законопроекту №1863. Ухвалений закон дозволяє більшій кількості роботодавців вже цьогоріч застосувати понижений коефіцієнт нарахування ЄСВ. Цей крок є суттєвим зрушенням у боротьбі із зарплатами у конвертах і дозволить роботодавцям підвищити найманим працівникам заробітну платню.
3. Мінімізували вплив вимог МВФ на пересічного громадянина. Зміни до пенсійного законодавства вдарять передусім по кишенях топ-посадовців, суддів та прокурорів, а не отримувачів мінімальних пенсій.
4. Розробили низку законів, що зменшують фіскальне навантаження на фізичних осіб, малий та середній бізнес і роблять більш прозорою процедуру адміністрування податків.
5. Вдосконалили урядову редакцію законопроекту про зміни до Податкового кодексу щодо електронного адміністрування ПДВ. Домовилися про запровадження тестового режиму електронних рахунків.
6. Ініціювали ряд законопроектів, що збільшують прозорість роботи Антимонопольного комітету. Серед них – законопроект №2102 про публікацію рішень АМКУ, який підтримала громадськість і позитивно оцінили представники Єврокомісії.
Житлово-комунальне господарство
1. Прийнято за основу законопроект «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках», який закладає основи реформи ЖКГ. Цим законом власникам багатоквартирних будинків надається право самостійно приймати рішення щодо управління їхнім будинком. Особливо це актуально зараз, коли будуть підвищуватися ціни на енергоресурси.
2. Вдалося залучили кошти міжнародної фінансової корпорації, аби взяти в команду Комітету фахових юристів, які будуть допомагати працювати над законопроектом «Про житлово-комунальні послуги».
3. Створено кілька робочих груп, які системно працюють над врегулюванням проблемних питань у сфері ЖКГ і готують відповідні законотворчі ініціативи.
Інформатизація країни
1. Саме з ініціативи фракції Об’єднання «Самопоміч» вперше за 24-річну історію України створено парламентський комітет, який повністю охоплює галузь інформаційно-комунікаційних технологій.
2. Наполягли на проведені відкритого тендеру з продажу ліцензій на 3G, що дало змогу залучити в бюджет понад 10 млрд грн.
3. Відновили роботу консультативної ради Комітету, налагодили діалог з професійним середовищем.
4. Спільно з операторами зв’язку, розробниками ПЗ та ІТ-дистриб’юторами розробляємо зрозумілі і прозорі правила роботи інформаційно-комунікаційного сектору.
Охорона здоров’я
1. Виступили модератором між профільним комітетом ВР, міністерствами охорони здоров’я та оборони, органами місцевого самоврядування та волонтерськими організаціями для систематизації роботи з надання медичної допомоги воїнам АТО.
2. Зобов’язали уряд провести загальнодержавну інвентаризацію ліжко-місць та ревізію умов усіх санаторно-курортних закладів, котрі могли б прийняти на реабілітацію наших бійців.
3. Розблокували на рівні МОЗ та АМКУ проведення тендеру для закупівлі препаратів для гемодіалізу.
4. У змінах до бюджету на 2015 рік заклали додаткових 400 млн грн на гемодіаліз, дитячу онкологію та інші програми.
5. Закріпили у коаліційній угоді спільне зобов’язання – провести 2015 року закупівлі ліків та вакцин через міжнародні агенції ВООЗ та ЮНІСЕФ із залученням фахівців USAID. Відповідні законодавчі ініціативи вже розробляють у Верховній Раді.
Міжнародна співпраця
1. Ми підписали дуже добру коаліційну угоду, яка може стати реальною дорожньою картою реформ. Виконується ця угода наразі максимум на 50%. За ці місяці ми зробили дуже серйозні, але все ж фрагментарні кроки до реформування в економічній, зокрема в енергетичній сфері. Надалі ж нам потрібно діяти швидше, рішучіше і системніше.
2. Головний напрям роботи Комітету закордонних справ – спільно з МЗС та іншими державними органами формувати коаліцію світових держав, які допоможуть нам відбити агресію. Економічні санкції вже б’ють по Росії, завдання нашої дипломатії – посилення цих санкцій і забезпечення економічної та військової допомоги Україні.
3. Всі законопроекти, звернення до світової спільноти, які проходять через наш комітет, усі сформовані нами міжпарламентські групи та делегації працюють на цю мету.
4. Економізація зовнішньої політики – дипломатія має слугувати просуванню українських товарів на світові ринки, зменшенню нашої залежності від російського імпорту та від експорту в Росію, і ми посилюємо роботу у цьому напрямі.
5. Працюємо над якістю української дипломатії. Посольства не можуть бути місцем «заслання» чиновників, знятих з інших посад. Не тягнути роками з призначеннями, призначати найкращих. На розгляд Ради подано законопроект про зміни до закону про дипломатичну службу, який передбачає консультації МЗС у комітеті перед призначенням послів.
Правова політика та євроінтеграції
1. Разом із колегами з коаліції добилися продовження санкцій для делегації Російської Федерації у ПАРЄ.
2. Запропонували своє бачення судової реформи, виклавши його у законопроекті «Про судоустрій і статус суддів». Після схвалення у першому читанні двох законопроектів щодо реформи судоустрою захистили принципові норми під час доопрацювання документів.
3. Підготували законопроект про реформування однієї з найпроблемніших ділянок державного апарату – виконавчої служби. Цим законопроектом передбачається створення інституту приватних виконавців, внаслідок чого зменшиться корупція у державній виконавчій службі, підвищиться відсоток виконуваних рішень суду.
4. Виступили співавторами кількох законопроектів, що передбачають реформування МВС. Спільно з грузинськими експертами працюємо над фінальною редакцією законопроекту, котрий передбачатиме системні зміни у правоохоронних органах.
5. Повернули на доопрацювання Мінсоцполітики законопроект №2189, яким пропонувалось ліквідувати спрощену систему судочинства по соціальних нарахуваннях.
Аграрна політика
1. Спільно з профільним міністерством повернули державний контроль над діяльністю ДП «Укрспирт». На сьогодні фіскальні та правоохоронні органи провели аудит діяльності підприємства. Всі матеріали передано слідству, відкрито кримінальні провадження щодо діяльності екс-керівників підприємства.
2. Задля стабілізації ринку зерна в країні та забезпечення прогнозованого режиму експорту зернових разом з Мінагрополітики та учасниками агроринку розробили «Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України і суб’єктами господарювання – експортерами зерна у 2014/2015 маркетинговому році», який було підписано 27 січня 2015 року.
3. Разом з депутатами фракції «Самопоміч» Київської міської ради стежимо за розслідуванням кримінальної справи за зверненням мешканців хутора Мриги Голосіївського району Києва щодо незаконного будівництва на території Національного природного парку «Голосіївський», вирубування дерев та обмеження мешканцям доступу до озера Шапарня.
4. Зареєстрували у Верховній Раді 10 законопроектів, спрямованих на розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин, вдосконалення правового регулювання в агросекторі та приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог.
Депутати «Самопомочі» за сто днів роботи у Раді зареєстрували 150 законопроектів, 16 з яких стали законами.

Джерело: Об'єднання САМОПОМІЧ

Категория: Бородянський Вісник | Просмотров: 261 | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Партнеры b-ka Бородянского интернет портала Бородянка borodyanochka.com.ua






Все самое интересное в Бородянке и Бородянском районе

Главная страница|
Администрация Бородянки|Экстренные службы|Медицинская помощь|Ветеринарная помощь|Образование в Бородянке
Наземный транспорт|
Услуги в Бородянке|
Финансы в Бородянке|
Все для Авто Мото Вело|
Покупки в Бородянке|
Отдых в Бородянке
Фотоальбомы|Видео|Разное|Форум
|Объявления|
Новости


Бородянка | Бородянский интернет портал | b-ka | borodyanochka.com.ua

Администрация портала borodyanochka.com.ua - контакты

Использование информации разрешается при условии обязательного указания главного источника информации borodyanochka.com.ua, для печатной изданий - с формулировкой «по материалам Бородянского информационного портала borodyanochka.com.ua».
АДМИНИСТРАЦИЯ сайта не всегда поддерживает мнение авторов статей и не несет ответственности за содержание информации, размещенную от других авторов.